Zielone placuszki
Idealne na śniadanie, II śniadanie lub kolację. Fit opcja dla każdego.
Potrzebne składniki
- szpinak - 190 gram
- Jaja - 2 sztuka
- twaróg chudy - 70 gram
- mąka pełnoziarnista - 32 gram
- ząbek czosnku - 2 sztuka

Przygotowanie
- szpinak - 190 gram
- Jaja - 2 sztuka
- twaróg chudy - 70 gram
- mąka pełnoziarnista - 4 łyżka
- ząbek czosnku - 2 sztuka
- Jeśli szpinak jest mrożony - wrzucić na patelnię i podgrzewać aż się rozmrozi, jeśli świeży - dusić przez chwilę.
- Wymieszać jaja, mąkę, sól, pieprz oraz czosnek.
- Do masy dodać twaróg oraz przestudzony i odsączony szpinak.
- Wymieszać.
- Smażyć na rozgrzanej patelni.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!