gotu-jemy

Zielone placuszki

Idealne na śniadanie, II śniadanie lub kolację. Fit opcja dla każdego.



Potrzebne składniki

  • szpinak - 190 gram
  • Jaja - 2 sztuka
  • twaróg chudy - 70 gram
  • mąka pełnoziarnista - 32 gram
  • ząbek czosnku - 2 sztuka
Propozycja podania Zielone placuszki

Przygotowanie

  • szpinak - 190 gram
  • Jaja - 2 sztuka
  • twaróg chudy - 70 gram
  • mąka pełnoziarnista - 4 łyżka
  • ząbek czosnku - 2 sztuka
  1. Jeśli szpinak jest mrożony - wrzucić na patelnię i podgrzewać aż się rozmrozi, jeśli świeży - dusić przez chwilę.
  2. Wymieszać jaja, mąkę, sól, pieprz oraz czosnek.
  3. Do masy dodać twaróg oraz przestudzony i odsączony szpinak.
  4. Wymieszać.
  5. Smażyć na rozgrzanej patelni.