Zielone placuszki

Idealne na śniadanie, II śniadanie lub kolację. Fit opcja dla każdego.

  • Autor: Sylvka
  • Liczba porcji: 1 person
  • Cena: około 5 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 20 min
  • Trudność:
autor: Sylvka

Składniki

  • szpinak - 190 gram
  • Jajko kurze - 2 sztuka
  • twaróg chudy - 70 gram
  • mąka pełnoziarnista 3 zboża - 4 łyżka
  • ząbek czosnku - 2 sztuka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 426 kcal

Akcesoria

patelnia prasa do czosnku nóż kuchenny Łopatka miska

Do wykonania przepisu potrzebujesz:

patelnia
Najtańszy: BergHOFF Patelnia 20cm Eclipse (Czerwona) 3700119
już od:
31.5
ZOBACZ
prasa do czosnku
Najtańszy: Prymus Agd Wyciskacz Do Czosnku 15,5 cm
już od:
13.49
ZOBACZ
nóż kuchenny
Najtańszy: victorinox Nóż kuchenny Paring Black (6.7403)
już od:
12.99
ZOBACZ
Łopatka
Najtańszy: Fackelmann Łopatka Kuchenna 32 Cm Sana 23811
już od:
7.37
ZOBACZ
miska
Najtańszy: sagad Miska plastikowa MAŁA MIX KOLORÓW 0,4 l
już od:
2.99
ZOBACZ

Cena razem: 68.34


Przygotowanie

  1. Jeśli szpinak jest mrożony - wrzucić na patelnię i podgrzewać aż się rozmrozi, jeśli świeży - dusić przez chwilę.
  2. Wymieszać jaja, mąkę, sól, pieprz oraz czosnek.
  3. Do masy dodać twaróg oraz przestudzony i odsączony szpinak.
  4. Wymieszać.
  5. Smażyć na rozgrzanej patelni.

Wartość energetyczna porcji to około 426 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.

Zdjęcia